ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
- En del av vår aktiva vardag
Kansliet

Lansering av EIK BUTIQEN
2022-11-17 07:23

EIK BUTIQEN

 

Samlat krafttag för att främja idrottandet bland unga

 

 

Ekerö IK har inlett ett samarbete med BUTIQEN för att främja och öka idrottandet bland unga. Med en ny plattform för stödhandel, där all förenings- och lagförsäljning integrerats, är målet att förenkla, optimera och öka föreningens stödförsäljning.

 

- Vi har letat efter lösningar där föreningen och lagen behöver göra en så smal insats som möjligt, men ändå få en bra avkastning. Dagens teknik har öppnat upp för automatiserade lösningar och på denna nya arena har vi och ekeröbaserade BUTIQEN hittat varandra, vilket jag är mycket glad över då vi sedan länge stöttat det lokala alternativet, säger Rickard Markusson, kanslichef Ekerö IK.

 

 

Idrott på lika villkor

Ekerö IK är en uttalad breddförening med grundinställningen att alla som vill ska ha möjlighet att delta i föreningens verksamhet. Tack vare deras fond ”Idrott på lika villkor” görs idrotten tillgänglig för alla barn och ungdomar, oavsett socioekonomisk bakgrund.

 

Under 2022 har föreningen arbetat fram en ny sponsorstrategi med syftet att kunna fortsätta bygga en välmående idrottsförening där fler barn och ungdomar kan erbjudas en aktivare vardag.

- Strategin bygger på att tydligare kunna koppla bidragen in mot riktig verksamhet inom Ekerö IK, förklarar Rickard Markusson.

Det finns tre vägar in för en samarbetspartner som vill bidra; traditionella riktade sponsring (skyltar och annan exponering), Club 1921 – ett B2B nätverk som drivs professionellt, samt försäljningar som föreningen gör med dess medlemmar.

Intäkter från dessa insatser går i första hand till saker som gynnar hela föreningen, exempelvis fonden ”Idrott på lika villkor”, ledarutveckling och utbildning. Därefter till utveckling, teambuildning och cupbidrag, samt träningsset (i första hand, representationslagen).

 

Som ett led i förändringsarbetet har Ekerö IK valt att inleda ett nytt intensifierat samarbete med BUTIQEN. Detta för att optimera, effektivisera och förenkla förenings- och lagförsäljningar.

 

- BUTIQEN kommer vara det stora verktyget för att göra detta enkelt, säger Rickard Markusson.

 

Digitalt varuhus

BUTIQEN fungerar som en vanlig webbshop, men med undantaget att all försäljning sker till förmån för anslutna idrottsföreningar. Kunden beställer och betalar online och kan i de flesta fall få varan levererad hem till sig. Föreningen och lagen slipper därmed all hantering med betalning, distribution och leverans. Föreningen behöver heller inte köpa på sig och lagerhålla produkter. Och det blir lätt för den som vill handla produkter, då allt finns samlat på ett ställe och alltid tillgängligt, oavsett om man vill handla en julgran, hygienartiklar, kläder eller föreningsprodukter.

 

Alla aktörer som valt att samarbeta med föreningen finns representerade på plattformen. En del har valt att sälja sina produkter direkt i föreningens BUTIQEN-shop, andra finns med i form av länk till egen webbshop. Själva BUTIQEN erbjuder ett sortiment i paritet med ett varuhus.

 

- Vi erbjuder mer än 30 000 produkter från 1000 varumärken. Grundtanken är att man här ska kunna handla det mesta man behöver i vardagen, till ett bra pris, och samtidigt stödja föreningen. En win-win när den är som bäst, förklarar Mariah Persson, vd BUTIQEN.

 

 

BUTIQEN-shoppen blir den samlade platsen för hela föreningens aktuella försäljningsaktiviteter. Man kan välja om man vill stödja hela föreningen eller ett specifikt lag.

 

- Vi hoppas kunna rikta våra medlemmar till att i första hand titta på EIK:s BUTIQEN-shop innan man scannar vidare på nätet efter varor man vill handla. Man kan beställa julgran, få den levererad hem och bortforslad. Här hittar man också våra souvenirer. Minst 8% av köpet landar hos Ekerö IK, berättar Rickard Markusson.

 

Gynnsamt för lokala aktörer

Konceptet stannar inte vid att bara gynna föreningar och slutkonsumenter. Det omfattar även andra lokala aktörer.

 

- Vi vill ta tillvara lokala förmågor och resurser. När det kommer till EIK:s BUTIQEN-shop använder vi oss till exempel av Ekerö Budservice för leveranser och för just nu en dialog med en restaurang på Ekerö för löpande hemleverans av middagslådor. I princip finns det möjlighet för alla lokala näringsverksamheter att sälja sina produkter i en BUTIQEN-shop, säger Mariah Persson.

 

Den här nya modellen för stödhandel har rönt stor uppmärksamhet bland andra föreningar runt om i hela landet. Flera står på tur för att implementera plattformen i deras verksamhet.

 

- Intresset är stort då det är ett nytt grepp på en intäktskanal som funnits länge, men inte riktigt följt med i utvecklingen. Här är den förenklad, moderniserad och mer hållbar. Den innebär mindre jobb för alla inblandade, samtidigt som den öppnar upp för en helt ny dimension av ekonomisk hjälp till föreningen och dess medlemmar, avslutar Mariah Persson.

 

 

Läs mer om EIK:s sponsorstrategi här: https://www.ekeroik.se/start/?ID=262026

Kontakt Ekerö IK, Rickard Markusson: 072-334 93 44

 

Läs mer om BUTIQEN här: www.butiqen.se

Kontakt BUTIQEN, Mariah Persson: 070-722 27 42


Nyhetsarkiv
Stöd din förening2023-02-15 13:13
God Jul alla EIKare 2022-12-24 11:29
Lansering av EIK BUTIQEN2022-11-17 07:23
2motiv82021-10-14 15:49
2021-10-14 15:35
2021-08-01 15:56
 
JUST NU
Ekerö IK Sponsorer