ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Badminton
Ekerö IK Badminton Junior - En del av vår aktiva vardag

Välkommen till Ekerö IK Badminton Junior
Mälaröhallen
GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP
 
Juniorer 7 år - 16 år

Vi tränar i Mälaröhallen på tisdagar och torsdagar med våra tränare David Blomberg, Tomas Almberger och hjälptränarna Sebastian Ståhle, Elliot Troell och Alfred Almberger.

Grundläggande teknikträning med racket och fotarbete samt grundläggande styrketräning för överkropp, bål och ben. Singeltaktik och grundläggande dubbeltaktik.Spelmoduler, matchspel, förstärka redan inlärda slag- och fotarbetstekniker, explosiv fysträning och spänstträning

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Vi har spelare som lär sig spela från grunden och mer tävlingsinriktade spelare som tränar seriöst och är ute och tävlar runtom i Sverige. Våra träningsgrupper 2021-2022:
 
Junior Grupp 1 - är tjejer och killar som är nybörjare och i årskurs 1-5

Vi tränar i Mälaröhallen på torsdagar 18-19

På träningarna så får du lära dig grunderna i badminton: racketteknik, de olika grundslagen, fotarbete och poängräkning.  

Vårt mål är att ha kul samtidigt som vi utvecklar koordination, fysik och teknik.

 

Junior Grupp 2 - är tjejer och killar i årskurs 5-9 som är nybörjare eller har spelat lite grann tidigare. 

Vi tränar i Mälaröhallen på tisdagar och torsdagar 19-20.

Teknikträning med racket och fotarbete. Singeltaktik och grundläggande dubbeltaktik. Spelmoduler, matchspel, förstärka redan inlärda slag- och fotarbetstekniker, explosiv fysträning och spänstträning.

 

Junior Grupp 3 - är tjejer och killar i årskurs 5-9 som tävlar regelbundet. 

Vi tränar i Mälaröhallen på tisdagar och torsdagar mellan 20-21.

Teknikträning med racket och fotarbete. Singeltaktik och grundläggande dubbeltaktik. Spelmoduler, matchspel, förstärka redan inlärda slag- och fotarbetstekniker, explosiv fysträning och spänstträning. 

 

Samarbetsklubb är Bromma Badminton där vi kan erbjuda ytterligare träningstillfällen i hallar i Bromma (tex Beckombergahallen, Bromma Gymnasium etc). Samarbetet har 2 mål, dels att kunna ha gemensam träning med de äldre juniorerna (15-20 år) innan de kliver upp till seniornivå, dels att kunna erbjuda fler träningstillfällen för de juniorer som vill träna mer än de 2 tillfällen vi har på Ekerö. Bromma Badmintonklubb är en stor klubb och har idag över 300 juniorer och 150 seniorer och tränar bla i Beckombergahallen och Bromma Gymnasium.

 

Är du intresserad kan du kontakta oss på badminton@ekeroik.se

Den 24 oktober 2021 arrangerar Ekerö IK Badminton 08-cup
2021-10-12 21:41

150 barn från Stockholmsområdet deltar i en nybörjartävling i Badminton i Mälaröhallen. Det är en tävling där spelarna får träna på att tävla och alla får pris. Men det går till precis som på en vanlig licenstävling för att de ska känna igen sig när de är reda att ta nästa steg i sin utveckling.

 

Ekerö arrangerar 08-cup 18 oktober - en nybörjartävling !
2020-10-07 14:32
För att anmäla sig behöver man tillhöra en klubb och anmäla sig via sin klubb. Detta är en nybörjartävling där syftet är att prova på och träna sig i att tävla. Resultatet är av mindre vikt och alla får medalj. 
Morgonen börjar med att gå igenom regler och därefter finns det banvärdar som kommer att hjälpa till vid banorna om frågor uppstår.
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Badminton Startsida, 16/10 22:49 
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER