ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Armbrytning
- En del av vår aktiva vardag

Välkommen till Ekerö IK Armbrytning

För vem?
Det är en rolig sport som passar alla och finns för alla åldrar.

Vi  blandar vår träning med teknik, styrka och snabbhet tillsammans med en härlig gemenskap.


Kom och prova!!! 

Träning onsdagar 17.30-19.00

Lördagar 11.30-13.00

Ekebyhovskolans Gymnastiksal 


Om

Armbrytning är en klassisk tävlingsgren samt en sport som kombinerar styrka, teknik, snabbhet och taktik. Två motståndare sätter ner armbågen på ett bord, och håller varandra i handen. När tävlingen startar ska spelarna trycka ner motståndarens hand mot bordet, samtidigt som de har kvar armbågarna på bordet. När en av spelarna lyckas få den andra att vidröra bordet med handen har den vunnit.


En av de mest kända armbryterskorna i världen är svenskan Heidi Andersson från Ensamheten, utanför Storuman. Hon är niofaldig världsmästare och föremål för dokumentärfilmen Armbryterskan från Ensamheten. Heidi har en kusin som heter Fia Reisek som även hon är världsmästare.Idrott och coronavirus covid-19
2020-03-13 10:04
Svenska Budo & Kampsportsförbundet förhåller sig till den information som myndigheter och Riksidrottsförbundet utkommer med. Idag, torsdag, var SB&K och andra SF inbjudna av RF till möte angående hur idrotten ska hantera den nya risknivån, inga allmänna sammankomster på folkmassor över 500 personer får förekomma, som Folkhälsomyndigheten och Regeringen kommit fram till.
– Informera tydligt på klubbarna om vikten av att inte komma och träna om man har varit i riskområden eller om man känner sig sjuk, säger generalsekreterare Mona Lundkvist. Läs mer HÄR.
Grabbarna levererar i Flen 2017
2017-10-08 08:49
Främre från vänster Carl Bodner, Oscar Cronblad, bakre från vänster Robin Österberg, Robert Berggren
Grabbarna levererade flera vinster i både höger och vänster, trots att Robin, Carl och Robert är juniorer så gjorde dom mycket bra ifrån sig. Robin och Carls första tävling, bådar gott för framtiden, Robert hittade rätt vid bordet och bröt exemplariskt i sin top-rollen.
Vår yngsta deltagare Oscar 13 år, deltog i J18 alltså killar upp till 18 år och gick in helt respektlöst och drog hem 2 vinster, vilket också bådar gott för framtiden.
Även våra (ej med på bild) seniorer Henrik Axman (2:a), Tobias Karlsson (3:a), Torbjörn Reutergårdh, Robert Sund samt Nicklas Jansson var riktigt bra och levererade fina resultat.
Stolt tränare / Anders Svensson 
Nyheter från våra grupper
AR- Styrelse, 04/10 06:41 
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER