ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
- En del av vår aktiva vardag
Kansliet

Sommarcampen - Vi VILL göra skillnad
2021-01-01 22:13

Vi VILL göra skillnad!

Därför växlar nu Ekerö IK i ett samarbete med Ekerö Kommun upp med möjlighet till olika aktiviteter när skolan och fritids stänger, och dessutom erbjuda relevant verksamhet som attraherar barn och unga mellan 6-16 år. I kommunens undersökning kan vi se att de något äldre barnen ser fritids som ganska trist, och definitivt inget som hör sommaren till. Andra barn kanske inte har valet av fritids pga olika anledningar, socioekonomiska eller annan.Tanken på att ha ett läger under sommaren med de sporter Ekerö IK har, samarbeten med flera föreningar och tillsammans med våra duktiga ungdomsledare föddes. 


År ett som var startskottet sommaren 2018

Vi sökte bidrag från kommunen för 2 veckors camp och blev beviljad 1 och även ekonomiskt stöd (idrottslyft) från Stockholmsidrotten för material i alla sporter.
Ekerö IK har möjligheten att göra det så bra det går tillsammans med våra fantastiska ungdomsledare, som står i kö för att få ta hand om deltagarna på campen. Vi fick också förutsättningen genom att få bidrag från kommunen och tillgång till att nyttja Mälaröhallen och Träkvistavallen under en av veckorna vi ansökt om. 70 barn och unga deltog det första året och vi hade 15 ungdomsledare och instruktörer på plats. Vi fick en fantastisk respons och lovorden var många. 

2018 års sponsorer; Ica Supermarket Tappström bidrog med allt mellanmål under veckan kostnadsfritt och XXL-Bromma bidrog med material till Inköpspris. Det är vi otroligt tacksamma för, sponsorer är en stor samverkanspartner och möjliggör denna Camp. Vi fick även hålla vår ledarutbildning till ett sponsrat pris hos Troxhammar Golf & Krog, med utbildningslokal och lunch. 

 

Andra året sommaren 2019
I sommar 2019 kommer Ekerö IK för andra året i rad anordna sommarcamp i samarbete med kommunen.
Inget barn har förtur till campen, principen "först till kvarn" gäller, med undantag för det samarbete vi har med socialtjänsten, som är de första att få ansöka om platser. I år har vi 70 deltagare anmälda 

 

2019 års sponsorer; Ica Supermarket Tappström sponsrar campen även i år igen med allt mellanmål under veckan för våra ledare och deltagare.
Vi har även fått möjligheten att ta alla barnen på bio, detta tack vare MälaröBion som sponsrar med ett biobesök för alla våra deltagare kostnadsfritt under vår avslutningsdag.

Troxhammar Golf & Krog sponsrar även i år med reducerat pris för utbildningslokal för utbildning av våra ledare och lunch. Stalle Småland som är en privatperson som bidrar med tilltugg under biobesöket för alla deltagare. 

 

Vår vision/förhoppning

Vi hoppas att vi ska kunna utveckla Campen och med fortsatt ekonomiskt stöd från kommunen och kunna ha denna Camp varje år, gärna i samarbete med fler föreningar och med fler idrotter, under flera av sommarlovets veckor.

Vi hoppas att Sommarcampen skall kunna växa och att fler företagare skall ställa in sig med de som redan sponsrar så att vi kan ha fler kostnadsfria veckor under sommarlovet med rörelse och aktiviteter i fokus. All sponsring bidrar till rörelseglädje och aktivitet för barn och unga på Ekerö och ger sommarjobb till ungdomar.  Visste ni att vi hade hela 71(!) ansökningar om att få arbeta på campen i år?
Hade vi haft fler veckor hade vi haft fler ungdomar i sysselsättning under dessa veckor. 


Tack för att ni valt att vara med under oss denna vecka!

 

Vill ni också göra skillnad och hjälpa till att möjliggöra fler veckor av barn och ungas rörelseglädje?

Vill ni vara med och sponsra Sommarcampen 2020? Är ni en förening som vill visa upp er aktivitet? 

Hör av dig!
Maila till: johanna.eriksson@ekeroik.se


Nyhetsarkiv
Stöd din förening2023-02-15 13:13
God Jul alla EIKare 2022-12-24 11:29
Lansering av EIK BUTIQEN2022-11-17 07:23
2motiv82021-10-14 15:49
2021-10-14 15:35
2021-08-01 15:56
 
JUST NU
Ekerö IK Sponsorer