Just NU
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö IK
Sveriges GLADASTE Idrottsklubb

Bli medlem i Ekerö Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Ekerö IK -en förening, flera idrotter.

Kalendarium för 2020 finner du HÄR


Fotboll Startsida
StFF:s tävlingsverksamhet inleds den 17 april
2020-04-08 16:44, Fotboll Startsida

I dessa ovissa tider när Covid-19 påverkar hela vårt samhälle, krävs det väl underbyggda beslut vilket Stockholms Fotbollförbund alltid strävar efter. För att få svar på centrala frågeställningar, har vi haft direktkontakt med experter och ansvariga hos Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm för att djupare förstå hur vår verksamhet, både träning och match, kan påverka smittspridning och då om möjligt på ett osunt sätt. Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar. Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom.


Coronaviruset och idrottsrörelsen
Extra Föreningsstyrelsemöte 2020-04-04 11.00 med anl. av önskan att ompröva enskilda beslutspunkter.
2020-04-04 12:39, Coronaviruset och idrottsrörelsen

Publicerad 20200404 12.39

Med anledning av ändringar i rekommendationer och direktiv från Folkhälsomyndigheten angående ”idrott och träningsanläggningar med anledning av Covid-19” behövs ändringar och tillägg till tidigare inriktningar och direktiv från Ekerö IK. 

 

Ekerö IK behöver anpassa verksamheten utifrån både de allmänna råden för alla verksamheter, allmänna råd för personligt ansvarstagande, allmänna råd till arbetsgivare och allmänna råd till idrottsföreningar. Det kommer innebära att vi behöver tänka om hur och var aktiviteterna äger rum. En av rekommendationerna är att, när så är möjligt, hålla aktiviteterna utomhus.

 

Kansliet och fotbollssektionen önskade efter senaste FS mötets beslutsfattande att ompröva vissa punkter i besluten ikring fotbollens aktiviteter.

 

Läs vidare om vilka beslut som omprövats och vad dessa betyder i klartext och hur de påverkar.

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Startsida, 08/04 16:44 
Fotboll Startsida, 04/04 13:41 
 
SPONSORER