Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö IK
Bågskytte

Välkommen till Ekerö IK - Bågskytte
Vid årsmötet i mars 2017 tog Mälaröarnas BSK beslutet att gå ihop med Ekerö IK. Bågskyttet bildar en egen sektion så att vi kan lägga energin på att bygga verksamhet istället för att administrera förening. Vi förstärker Ekerö IKs possition, och vi får själva ut en större fördel som stor klubb. Vi kommer byta namn, vi kommer byta tröjor och kläder, allt annat består. Vi skjuter fortfarande utomhus tavla på Skå Flygfält och inomhus tavla i Färentunaskolans idrottshall. Vi tar med oss 5 SM Guld, och ett SM Brons med oss till Ekerö IK!

Tillsammans med Fotboll, Hockey, Innebandy, Bandminton, Pingis och Armbrytning skapar vi
GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP
Inomhus
2017-10-03 18:08
Nu har vi flyttat in inomhus, skyttet fortsätter i Färentunaskolans idrottshall. Tisdag kl 18 - 20, Torsdag 18:00 - 21:00 och Lördagar kl 10:00 - 14:00.

Vi tar förnärvarande emot nybörjare efter överenskomelse. Meddelande kan skickas via vår Facebook sida eller maila till jonas.sand@ekerik.com
Rapport från Tavel SM utomhus i Motala 2017
2017-07-17 10:46
I fredags packade vi bilen och klämde in 4 bågskyttar, 3 från Ekerö IK - Bågskytte och Jonas dotter som skjuter för Nora BK. Trång, men vad gör det. Vi satte GPSen mot Motala Bågskytteklubb. 

FREDAG - Lag SM
Vi försökte oss på att ta med oss en guldmedalj i lag, en tävlingsgren där laget består av tre skyttar, som tillsammans ska skjuta 6 pilar på 2 minuter, en skytt i taget. Vi lyckades inget vidare med laget och BK Fiskgjusen från Värmdö tog hem segern. Då vi bara var 2 anmälda lag i Instiktivklassen blev vi utan utmärkelse. 

LÖRDAG - Grundomgång Individuellt
Lördag förmiddag sköt vi grundomgången inför söndagens stege. Vi sköt 72 pilar som räknas och 10 poäng per pil ger ett max på 720 p. Nicklas och Jonas som skjuter Elitklass sköt på 40 meter och Roland som skjuter i Master (50 - 59 år gamla skyttar) sköt på 30 meter. Nicklas sköt bra och slutade 3:a, Roland lyckades även han och låg etta efter grundomgången. Jonas hade svårt att fokusera och slutade sist på mediokra 523 p. Eftermiddagen spenderades på en badstrand intill stugan vi hyrt för helgen. 

SÖNDAG - Finalstege
Söndag morgon, regnet hänger i luften, men vi är på topp i alla fall. Alla skjuter stegen, Instinktivklassen är ny och på tillväxt, därför är inte antalet tävlande jätte stort, så även Jonas fick vara med och skjuta finaler. I placeringen inför stegen har Nicklas blivit matchad mot Jonas, vilket betydde att någon av Ekerö skyttarna får ge vika redan i kvartsfinalen. Matchen mellan Nicklas och Jonas blev jämn men Jonas tog sig först till 6 setpoäng och Nicklas stannar på en 5:e plats. Jonas klev vidare och i semifinalen mötte han Patrik Hjärteblom från Södertälje, Patrik skjöt 7 poäng mer än sitt tidigare svenska rekord i grundomgången, men han fick inte behålla det då Lennart "Burken" Carlsson från Ortviken-Sundsvall putsade till Patriks gamla rekord med 43 poäng. Både Jonas och Patrik sköt riktigt risigt och Patrik van tillslut med 6-4 i set och Jonas får skjuta Bronsfinal mot Jonas Öhr från Uppsala. Bronsfinalen blev tight, Öhr tog ledningen med 2 - 0, Sand utjämnar till 2 - 2. Tredje setet blir lika och 3 - 3. Öhr vinner 4:e setet och går till 5 - 3, sista setet tar Sand och kvitterar till 5 - 5 och Shoot offen är ett faktum. Shoot Offen ser du i den länkade YouTube filmen. 
Roland som tävlade i Instinktive Master var bara 2 i klassen efter att några bytt från Master till Elit så han fick gå Guldfinal direkt mot Tommy From från Nora BK. Matchen var jämn, i ösregn, Roland fick backning av Nicklas inne på plan för att försöka hålla bågen så torr som möjligt i regnet. Roland avslutade sin match med 2 enormt bra rundo med fina poäng och Tommy fick känna sig slagen med 6-2. Guld till Roland i HI50. 

Summering

Guld i HI50 (Master) till Roland Friberg
Brons i HIE till Jonas Sand
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer