Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö IK
Bågskytte

Välkommen till Ekerö IK - Bågskytte
Ekerö IK - Bågskytte. Vi är nu över 40 medlemmar, vi hade målet att växa 30% på ett år, vi har växt 100%!

Bågskytte är en individuell sport, vi har en OS gren och 5 SM tävlingar i olika discipliner. Under 2018 har våra elitskyttar bärgat hem ett SM LAGSILVER, ett individuellt GULD och ett individuellt SILVER. Även våra knattar har bärgat hem några fina medaljer.

Hos oss i bågskyttesektionen utvecklas du i din egen takt, vill du bara släppa pil och ha roligt är du precis lika välkommen som om du vill Elitsatsa. Vi skjuter båge tillsammans och lär av varandra oavsett nivå. Hos oss är alla välkomna oavsett vem du är. Vi säger "KOM SOM DU ÄR" Hos oss är alla lika mycket värda oavsett förutsättningar och bakgrund. 

Tillsammans med Fotboll, Hockey, Innebandy, Badminton, Pingis och Armbrytning skapar vi
GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP
Mälaröarnas BSK blir Ekerö IK - Bågskytte
2017-05-31 19:04
Den 1:a juli 2017 går Mälaröarnas Bågskytteklubb in i Ekerö IK och bildar verksamhetsgruppen - Bågskytte. Vi kommer från halvårs skyttet att tävla för Ekerö IK - Bågskytte.


Mälaröarnas bågskytteklubb tog två SM-guld i Falun
2017-03-27 14:35

Tre skyttar från Mälaröarnas bågskytteklubb deltog i den nyaste grenen som heter ”instinktiv”, där det totala deltagarantalet var cirka 30 skyttar.

Mälarö bågskytteklubb tog ett lag-guld och laget bestod av Roland Friberg, Nicklas Johansson och Jonas Sand, coachade av Celina Sand. Största bragden och skrällen stod Nicklas Johansson för som tog guld i ”herrar instinktiv elit”, med två stycken svenska rekordinnehavare bakom sig som 2:a och 4:a.

Nicklas Johansson och Jonas Sand möttes i kvartsfinalen där Nicklas vann med uddapoängen och setsiffrorna 6-4.

– Nu laddar vi för utomhussäsongen och 3D SM i Södertälje. 3D är en skjutgren i skogen där skyttarna följer en snitslad bana och skjuter på gummidjur, där poängen blir högre ju mer vital träffen är, förklarar Jonas Sand.

– Under sommaren deltar vi även på ”tavla”, ”fält” och ”jakt” samt även senare under hösten i det första Svenska mästerskapet i bågskyttejakt, berättar Jonas Sand.

Mälarö bågskytteklubb bildades 2014 och har idag runt cirka 30 medlemmar med runt tolv till femton aktiva skyttar.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Startsida, 17/06 15:19 
Startsida, 07/06 11:09 
 
Sponsorer