ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Fotboll
Informationssida för dig som Spelare

Policy utövare

Mål för utövare:

Utövarpolicy lärs ut under det gröna blocket mellan 5 år till 8 år (Gröna blocket).

Alla över 8 år i föreningen Ekerö IK skall kunna efterleva policyn.

Värdegrunden ska börja läras ut i Blått block (9-12 år).

Förväntningen:

Manager intygar att träningsgruppen (spelare, ledare, supporters) kan policyn vid övergång till Blått block.

Efterlevs inte policyn ska ärendet hanteras enligt Ekerö IK:s disciplinrutin.

Syftet:

Utövare, ledare, supporters och andra representanter inom Ekerö IK skall vara ett bra föredöme.

Glädje genom att:

* Jag är snäll, är en god kamrat och uppmuntrar mina medtävlare.

* Vi ska göra så att glädjen alltid finns med oss, i med- och motgångar.

* Vi tackar motståndaren efter tävlingen.

* Vi tackar domaren efter tävlingen.

Gemenskap genom att:

* Alla får vara med utifrån den man är.

* Vi lyssnar på ledarna.

* Vi tar gemensamt ansvar för allas utveckling, alla utövare i gruppen ska kunna utvecklas från sin nivå i sin takt (”Tänk inte bara på din egen utveckling, fundera också på hur du kan bidra till att göra din medutövare bättre”).

Trygghet genom att:

* Jag är hänsynsfull och hjälpsam.

* Vi ställer upp för varandra.

* Vi använder ett ”språk” som är inkluderande där alla trivs och känner gemenskap, exempelvis är det ”nolltollerenas” mot köns- och skällsord.

* Jag deltar aktivt i inlärandet; frågar om jag inte förstår, hjälper mina medutövare att förstå om det behövs, ger tränaren feedback på min upplevelse

* Vi tävlar utan att kränka motståndaren, exempelvis s.k.”traschtalk” är inte acceptabelt.

* Vi tävlar utan att kommentera domarens utförande, ”samtal” med domare under tävling startas i regel på domarens initiativ

Respekt genom att:

* Jag har mitt fokus på träningen, från samlingen före till träningens slut (under den tiden är det inte tillåtet att aktivt använda mobiltelefon). Jag lyssnar aktivt på tränaren.

* Vid deltagande i flera idrotter ska utövaren; ha en aktiv dialog med tränarna i de olika idrotterna för att alla ”parter” ska veta hur det påverkar deltagandet, prioritera tävling i lagidrotternas seriespel när utövarens idrotter ”krockar” (för att kunna fullfölja seriespel för anmälda lag).

* All frånvaro från träning ska meddelas, så snart man kan.

* Vi hejar på våra utövare. Vi respekterar motståndarna som en del av tävlingen, med lika rätt till positiva upplevelser i tävlingsmomentet som oss.

* Vi är sportsliga och står för ”fair play”, exempelvis ”filmning” är inte acceptabelt. Vi följer och upprätthåller tävlingsreglerna

* Vi respekterar och är sportsliga mot domarens roll och utförande. Vi tävlar utan att försöka påverka domarens utförande, under tävling gäller alltid domarens tolkning av tävlingsreglerna även om denne i enskilda situationer har strikt fel.

Ansvar genom att:

* Jag tar ansvar för min utveckling, skola/arbetsliv, fritid ska fungera med mitt idrottande.

* Kallelse till tävling ska alltid besvaras, om man svarat ”Ja” och inte kan delta ska frånvaro meddelas så snart man kan.

* Jag har fokus på tävlingen, från samlingen före till tävlingens slut (under den tiden är det inte tillåtet att aktivt använda mobiltelefon).

* Jag följer givna tävlingsinstruktioner.

* Alla som representanter Ekerö IK uppträder som bra föredömen enligt våra policys.

Blått block: Läs och förstå Ekerö IK:s Värdegrund i syfte att förstå vad vår förening är: http://www.ekeroik.se/sida/?ID=248908

Jag som utövare i Ekerö IK har förstått innebörden av att vara utövare och kommer följa ovan policy för Ekerö IK:s bästa.

 
JUST NU
Ekerö IK Sponsorer