ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Innebandy
Innebandy utbildningar

Välkommen till vår sida för utbildning och utveckling!
Här samlar vi information om kommande utbildningar.
 

Vilken av de sex nivåerna i SIU-modellen ska du vara tränare på?

När unga människor växer, utvecklas och mognar sker många viktiga förändringar. De fysiologiska förändringarna är mest uppenbara, men de kognitiva och emotionella förändringarna är lika viktiga att förstå och ta hänsyn till, även om de inte är så uppenbara och lätta att observera.

Den stora utmaningen för varje tränare är att stötta den långsiktiga utvecklingen för idrottsutövare på ett effektivt sätt, något som kräver alla tillgängliga verktyg.
 
SIU är ett verktyg som på ett positivt sätt påverkar kvaliteten i träning och tävling. Med hjälp av det kan du utveckla spelarens atletiska förmåga genom att inledningsvis inrikta verksamheten på grundmotoriska färdigheter för att senare introducera idrottsspecifika färdigheter i rätt utvecklingsålder.
 
Det är en modell som främjar individers livslånga intresse för idrottsutövande. Barn och ungdomar som får sin idrottsutbildning inom Svensk Innebandy får möjlighet att känna sig trygga och blir uppmuntrade att fortsätta utvecklas med tävlings- och motionsidrott. Vidare kan idrottsutövarna också upptäcka en väg mot maximal prestationsförmåga och internationell elit.
 
SIU bygger på tio nyckelfaktorer och består av sex nivåer. Tanken är att en spelare avancerar mellan nivåerna kopplat till mognad och tillväxt, samtidigt som vägen till motion och livslångt idrottande uppmuntras. 

Du utbildar dig för den nivå du ska vara tränare på. 

Nivåerna
Grön (6-9 år) - Rörelseglädje
Glädje och rörelse i fokus! Här är utveckling av grundläggande motoriska färdigheter och att bidra till god självkänsla viktigare än strävan att vinna.
 
Blå (9-12 år) - Lära sig träna
Glädje och individuell utveckling i fokus! Vi vill utveckla spelarnas grundläggande atletiska och tekniska färdigheter, bygga en god självkänsla och självförtroende.
 
Röd (12-16 år) - Träna för att träna
Fokus på att bygga atleten och innebandyspecifika färdigheter. Vi skapar förståelse för lagets betydelse, och filosofin "så många som möjligt så länge som möjligt" går före strävan att vinna.
 
Svart (16-21 år) - Träna för att tävla
Träna på innebandyspecifika detaljer och specialisering. Fokus på att vinna matcher!
 
Lila (16 år-) Träna för att spela (EIK IB) - Bredd och motionsidrott
Ha roligt! Innebandy ska enkelt kunna kombineras med andra intressen i livet. 
 
Guld (21 år-) - Träna för att vinna 
Förbättra fysisk kapacitet, utveckla teknik och taktik - så prestationsförmågan

 

 

Vill du gå en utbildning?

Kika in på länken nedan, hittar du en utbildning som är intressant och relevant för ditt uppdrag hos oss i Ekerö IK Innebandy så kontakta Sportchef Johanna Eriksson för anmälan. 

Hitta din UTBILDNING HÄR

 

 

Stötta "Idrott på lika villkor" 2024
En insamling för Ekerö Idrottsklubb
ca 40 tkr årligen behövs för att tillgodose Fondens utbetalningar. Vi prövar ett enklare sätt för företagare / organisationer / privatpersoner att bidra. Motprestationen väljer Ni själva genom att synas med ERT namn.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy Startsida, 29/02 12:51 
Innebandy Startsida, 19/02 08:00 
Innebandy Startsida, 01/02 15:00 
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
EIK Innebandy sociala medier
JUST NU
Ekerö IK Sponsorer
EIK Innebandy SPONSORER
 
Handla här