ANMÄL DIG HÄR till ALLA 9 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK/Skå IK
Ishockey

GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP

Välkommen till Ekerö/Skå IK Ishockey!

Säsongen 2018/2019 är det full fart med träningar och matcher i Vikingahallen och Allhallen med lagen flickor, U9 - U16 J18 och A-lag (Dam o Herr). Hockeyskolan för 5-8 åringar tränar och har kul på isen mellan oktober och mars. 


Bortskänkes kvällstid 16-21, slängs Torsdag 25/3. Vikingahallen
2021-03-23 12:46

Begangnad utrustning kvar efter rensningen av hockey bodarna som nu rivs på torsdag.

Bortskänkes under två kvällar 1600-2100 Tisdag 23/3 och Onsdag 24/4, vaktmästaren anvisar vart utrustningen är (endast vuxna får vara i området).

Torsdag kl. 0800 kasseras utrustningen.

 

/Rickard Markusson, Ekerö IK Kansli

Hockeysektionen Ekerö/Skå IK 2020-12-14
2020-12-15 13:26

Hej alla i hockeyspelare, ledare och föräldrar!


Här kommer ett extra nyhetsbrev från hockeystyrelsen Ekerö/Skå IK m h t rådande pandemi med Covid-19.


Covid-19 Coronapandemin har påverkat allt och alla i någon form. Restriktioner/direktiv från FHM och regeringen samt berörda idrottsförbund beaktas hela tiden av Ekerö IK och Skå IK.

Ekerö/Skå Hockey får löpande information från bl a Svenska Ishockeyförbund och Stockholms Ishockeyförbund. Både Ekerö IK och Skå IK har Covid-19-sidor på respektive hemsida. Här finns uppdaterad information inkl tidigare covid19-information att ta del av.

Hockeyverksamheten anpassas hela tiden till rådande covid19-läge. Nya restriktioner kommer som vi i hockeystyrelsen måste ta hänsyn till och besluta åtgärder för.

Nya beslutade direktiv har kommit hockeyn tillhanda fredagen den 11 december 2020 främst gällande junior-/seniorhockeyn.


Följande har Ekerö/Skå Hockeystyrelse tagit beslut på den 14 december 2020.

· Spelare födda 2005 och senare bedriver sin träningsverksamhet som tidigare fram till att annat meddelas.

· Spelare födda 2004 och tidigare startar preliminärt hockeyträningen efter trettonhelgen 2021. Detta med anledning av ansvar att minska smittspridningen samt rådande läge inom sjukvården.

· Exakt datum för träningsstart för junior-/senior kommer att meddelas så fort planeringen är framtagen. Direktiv finns för att det får max vara 10 utespelare och 2 målvakter på träningen för junior-/seniorlagen.

· Rutiner inkl handlingsplaner kommer att tas fram för junior/seniorhockeyn samt att tidigare meddelade direktiv kommer att ses över inom kort. Nuvarande rutiner gäller fram tills annat meddelas.

· Inga externa ledare som inte tillhör laget/sektionen kommer att få vara med på resp. lags träningar, d v s endast tränare som har varit med laget från säsongstart deltar.

Det är allas och eget ansvar att angivna restriktioner följs. Hjälps vi åt att minska smitt-spridningen genom att följa beslutade direktiv så blir det med all säkerhet bättre och tryggare för alla och en var.


Sköt om er alla och Håll i – Håll ut!

Hockeyhälsningar från samverkande styrelsen Ekerö/Skå IK

Tävlingskommittén i Region Öst beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12
2020-11-13 14:39
Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari.
Råd om smitta uppstår i hockeysektionen
2020-11-06 13:04


Om smitta skulle uppstå i sektionen bör följande åtgärder vidtas:

 

 • Meddela någon i hockeystyrelsen alt sportrådet (sportradet@skaik.se) och lagledningen samma dag som en spelare/ledare har testats positiv.
 • Informera de inom föreningen och övriga personer som smittad person varit i kontakt med.
 • De som varit i kontakt med den smittade ska, även om de inte har några symptom, tänka på att de kan vara smittade och vara extra uppmärksamma på om de får några symptom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
 • Vid symtom ska personen isolera sig och gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller om symptomen inte går över på ett dygn.
 • Om prov tagits ska den som väntar på provsvaret bete sig som om den har covid-19 tills provsvaret visar annat.
 • Säkerställ att en extra noggrann städning genomförs av de ytor, toaletter, redskap med mera som smittad person använt och vistats i.

 

 

I övrigt gäller ...

 

 • Följ allmänna råd som har getts av Folkhälsomyndigheten, Stockholms Ishockeyförbund och Ekerö IK / Skå IK.
 • Person som känner minsta symtom (halsont, snuva, feber, hosta e t c) stannar hemma från träning.
 • Spelare födda 2005 eller senare får träna som tidigare meddelats tills andra direktiv meddelas av hockeystyrelsen eller kansli.

 

 

Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen.

 

Håll I - Håll Ut.

 

 

Hockeyhälsningar från styrelsen i Ekerö/Skå Hockey

via Rickard Markusson, Ekerö IK Kansli

Länk till Ekerö IKs Covid-19 sida

2020-11-01 09:24
Det införs utökade restriktioner i Region Stockholm! Med anledning av myndigheternas beslut och riktlinjer har vi därför haft avstämning med Svenska Ishockeyförbundet och med övriga distrikt i Region Öst. Gäller till 19 November. https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-
SE FILM från Riksidrottsförbundet kring nya allmänna råden som gäller till den 19 November!

Distrikts och regionserier: Stockholm Hockey Cup, Damrekreation, Damettan, Hockeytvåan, Hockeytrean, Damjuniorserien, J20 Alla serier Region Öst, J18 Alla serier Region Öst, Division 4, Division 5
 • Matcher för lag inom Region Stockholm (samt Region Uppsala enligt tidigare beslut och information från Upplands Ishockeyförbund) samt föreningar inom Södermanlands Ishockeyförbund både på borta och hemmaplan skjuts upp/flyttas fram.
 • Träning kan bedrivas för spelare födda 2005 och senare, J18 Regional hanteras i en egen punkt nedan utifrån NIU och yrkesutbildning.
 • Träning som bedrivs ska anpassas till mer individuell för att undvika närkamper i möjligaste mån.
 • Individuell fysträning för spelare födda tidigare än 2005 kan bedrivas, i första hand utomhus.
 • FZ/PZ-spelet vecka 47 ställs in.
 • Vi återkommer snarast med information gällande DM.
 • Vi återkommer också snarast möjligt med information om hur seriespelet i form av play-off, slutspel, upp/nedflyttning påverkas i de serier som berörs av detta.

 

Förbundsserier:
 • SDHL, SHL, HA, HE, J20N, J18N är professionell verksamhet/en avgörande del av spelarnas utbildning eller yrkesutövning.
 • Så träning och matchspel för lag inom berörd region fortsätter under förutsättning att de allmänna råden från FHM och SIFs protokoll följs.

  

J18 Regional, J20 Nationell och NIU
 • Lag som spelar i serie J18 regional samt J20 nationell får bedriva träning enligt anvisningar från SIF för nationell likriktning.
 • NIU-verksamheten bör hanteras inom skolan i samråd med SIF.
 • Seriespel för berörda lag pausas, träning bör kunna bedrivas utifrån att det är en kombination av utbildning för yrkesutövning och en något lägre nivå.

 

Cupspel
 • De lag som redan har rest fullföljer turneringen och rättar in sig i rekommendationerna när de kommer hem. 
 • De som inte åkt, åker inte!
 • Samtliga cuper ställs in och tillstånden är återkallade.

 

Allmänhetens åkning
 • Lyssna med respektive kommun då det är de som är ansvariga för den verksamheten om hallen är i kommunal regi.

 

 Generella medskick gällande genomförande av träningsverksamhet:
 • Försök komma ombytta i möjligaste mån och säkerställ att ingen trängsel sker i och utanför omklädningsrum. Försök få tillgång till fler omklädningsrum alternativt om ytan tillåter – placera ut extra stolar för att sprida ut spelarna.
 • Minimera tiden i omklädningsrummet. Ändra rutiner för genomgångar så att dessa inte hålls i omklädningsrummet på traditionellt vis. Flytta ut dessa till större utrymmen och gärna utomhus med avstånd mellan spelarna. Tänk också på att sprida ut spelarna vid genomgångar på isen.
 • Personliga vattenflaskor/handdukar, inga handskakningar/high five odyl.
 • Sätt upp rutiner för ut/inpassering i hallen och dess utrymmen, till/från isen odyl.
 • Tvål/handsprit/engångshanddukar tillgängliga och påminn spelarna om hygien.
 • Duscha hemma om möjligt.
 • Givetvis stannar alla hemma vid minsta sjukdomssymptom! Upprätta protokoll för medicinsk egenkontroll. Finns att tillgå via länken https:/www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/dokument/verksamhetsprotokoll---svenska-ishockeyforbundet-2020.pdf
 • När det gäller Hockeyskolan är utmaningarna förstås stora men upprätta tydliga direktiv och försök i möjligaste mån minimera antalet medföljande samt säkerställ avstånd och tillgång till att tvätta och desinficera händer. Om möjligt – dela upp deltagarna i mindre grupper, avsätt en medföljare som får särskilt ansvar för att påminna om avstånd. Kommunicera/informera om era säkerhetsrutiner.

 

För föreningar som inte tillhör Region Stockholm och därmed berörs av dagens beslut från FHM hänvisas till respektive distrikt för mer information. Tänk också på att föra dialog med er kommun för att kontrollera eventuella lokala beslut som kommunen kan fatta med anledning av dagens utökade restriktioner.

Länk till FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

 

Förklaringar

Region Stockholm = Sjukvårdsområde Stockholm/Stockholms Län
Region Uppsala = sjukvårdsområde Uppsala/Uppsala Län
Folkhälsomyndigheten = FHM
Svenska Ishockeyförbundet = SIF. Arrangör av förbundsserier.
Region Öst = Ishockeyregionen öst bestående av hockeydistrikten Uppland, Södermanland, Gotland och Stockholm. Arrangör av regionala serier.

 

Nyheter från våra lag
IH - J18, 29/04 15:18 
IH - 2011, 30/01 13:37 
IH - TKH MIX (Tre kronors hockey skola Flick/Pojk/, 31/10 09:28 
Nyheter från föreningen