A-Lag Herr
A-Lag Herr Div 1 (Träna för att tävla)

Storseger och målkalas i A-lagets premiär
2020-09-20 22:53

Idag var det då äntligen dags! Premiär för A-laget i herrar division 2 och första seriematchen sedan det abrubta avslutet på föregående säsong. Det vankades bortamatch i Glömstahallen (eventuellt den kortaste resan vi har under säsongen). Fullersta IBK (nykomlingar från division 3 inför säsongen) stod för motståndet. Det var ett spelsuget Ekerö IK som kom till spel. Enbart 34 sekunder behövde nyförvärvet Filip Schedin för att presentera sig med sitt första mål i Ekerö-tröjan, fint framspelad av Lukas Hallinder. Redan efter 1:07 i första perioden hade vi satt en ordentlig prägel på matchen och ledde med 2-0. En välspelad första period från vår sida resulterade i ledning med 6-0 in till periodvilan.

Andra perioden är tempot i matchen lägre och Fullersta bjuds periodvis in i spelet. Här agerar vi inte till fullo på det sättet vi vill. Fullersta vinner även perioden med 2-1. Ställningen alltså 7-2 till Ekerö efter mittenperioden. Vi studsar tillbaka på ett bra sätt inför tredje perioden och kliver återigen ut spelsugna. Med bra spel i powerplay såväl som i boxplay gör vi ytterligare ett ryck i den sista perioden. Simon Melander rinner igenom på ett friläge, drar hemmalagets målvakt retligt enkelt och gör periodens första mål 4:02 in i tredje perioden. Detta efterföljt av två powerplaymål av Isak Tell och ett mål i boxplay av Johan Tryselius medföljde att slutresultatet skrevs till en seger med 11-2. En väl genomförd premiärmatch där vi visar att nya spelsystemet i kombination med starkt spel i special teams ger fint resultat.

Övriga noteringar från dagens match är att tre nyförvärv debuterade i seriesammanhang. Målvakten Oliver Drago som fick förtroende mellan stolparna och agerade stabilt i 60 mnuter. Även två utespelare i form av Manfred Arenander (ny från Ingarö) och tidigare omnämnda Filip Schedin som blev första målskytten för säsongen. Två spelare gjorde även sin seniordebut. Carl Strandberg (född 2003) och Jesper Lindblom (född 2004), båda med insatser som bådar gott inför framtiden. Vår unga trupp med en snittålder på 19,05 år till dagens match lär även vara en av de yngsta i seniorsammanhang i landet. Utöver det betyder även dagens resultat att vi går upp i serieledning efter första omgången, tack vare en stark målskillnad.

Nästkommande omgång blir det betydligt tuffare. Då möter vi topptippade Jakobsbergs IBF hemma i Mälaröhallen. Ett Jakobsbergs som förra säsongen åkte ur från division 1. Dessutom segrade “Jakan” i premiären med 8-5 mot ett annat topptippat lag i form av Väsby AIK. Matchen spelas på lördag den 26:e september 15:30 och förhoppningsvis kan vi erbjuda någon form av sändning.

Skribent: Oskar Holm