ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Ishockey

Tävlingskommittén i Region Öst beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12
2020-11-13 14:39
Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari.

För vidarebefordran till berörda i:

Samtliga föreningar inom ishockeydistrikt Region Öst (förening tillhörande Gotlands Ishockeyförbund, Stockholms Ishockeyförbund, Södermanlands Ishockeyförbund och Upplands Ishockeyförbund)

cc:

Styrelse

Ordförande i ishockeydistrikt Gotland, Stockholm, Södermanland, Uppland

Kanslier respektive distrikt

Tävlingskommitté Region Öst samt respektive distrikt

 

Hej

 

Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari. Däremot kan tillstånd för träningsmatcher mellan två lag komma att beviljas efter 31 december. Sedan tidigare har också Svenska Ishockeyförbundet beslutat att pausa förbundsserierna J18 nationell (tidigare J18 Elit) och J20 nationell (tidigare J20 Superelit). Detta innebär att de enda matcher som spelas för närvarande är Hockey Ettan, Hockeyallsvenskan, SDHL och SHL.

 

Bakgrund

 

Det rådande smittläget inom vår ishockeyregion är allvarligt och det syns hittills tyvärr inga tecken på att läget är på väg att förbättras. Ishockeyn som idrott är också särskilt drabbad av smittutbrott vilket ni i föreningarna fick information kring vid det möte som Svenska Ishockeyförbundet kallade till i onsdags den 11/11.

Sjukvårdsområde Region Uppsala och Region Stockholm är ju sedan en tid belagda med särskilda restriktioner till den 17 respektive 19 november. Nu har även sjukvårdsområde Södermanland infört utökade restriktioner till den 28 november och sjukvårdsområde Gotland till den 10 december.

Beslutet är baserat på vårt ansvar för att på alla sätt förhindra fortsatt smittspridning. Dessutom ger det ökade möjligheter för både föreningar och förbund att i dessa annorlunda tider ha ett datum med framförhållning att planera utifrån. Med de olika tidpunkter som gäller inom de olika sjukvårdsområden som ingår i vårt tävlingsområde är det inte heller möjligt att genomföra seriespel på ett relevant sätt.

Motsvarande beslut har även fattats i övriga ishockeyregioner i Sverige.

 

Vad gäller träningsverksamhet inom förening gäller även fortsatt de restriktioner som råder för respektive sjukvårdsdistrikt. Dessa kan komma att revideras i det fall någon sjukvårdsregion förändrar sina restriktioner.

  • Spelare födda 2005 eller senare får träna med sitt lag i föreningen under förutsättning att FHM:s och Svenska Ishockeyförbundet riktlinjer följs. Undvik att blanda spelare från olika lag som normalt inte ingår i samma grupperingar. Träningen bör bedrivas med mer individuell karaktär på övningar så att närkampsspel undviks. Försök också korta ner tiden för vistelse i omklädningsrum genom att spelarna kommer så färdigombytta som möjligt samt håll inga samlingar i omklädningsrum utan flytta dem till ytor där det går att sprida ut spelarna. Personliga vattenflaskor, handdukar osv är viktigt. Alla såväl ledare som spelare och övriga stannar självklart hemma vid minsta symptom.
  • Spelare födda 2004 och tidigare får bedriva individuell fysträning. Rekommenderas att utföras utomhus.

 

För frågor gällande distrikts och föreningsverksamhet hänvisas till respektive distrikt. Frågor gällande den regionala tävlingsverksamheten kan ställas till tävlingsansvarig i Region Öst: peter.andersson@stockholmhockey.se.

Enskilda medlemmar och ledare hänvisas till sin förening.

Reviderade seriebestämmelser för serier i Region Öst samt distriktsserier (ungdomsserier) för Stockholm, Södermanland och Uppland skickas ut när de är klara. Hantering av återstående spelprogram i dessa serier kommuniceras under vecka 47 eller 48.

 

 

Vi befinner oss i minst sagt utmanande tider på många sätt men absolut prioritet är återigen att förhindra fortsatt smittspridning och att vi kan hålla verksamheten igång för så många aktiva som möjligt även om det behöver ske i anpassad form en tid framöver. Genom att ta gemensamt ansvar ökar vi chanserna att kunna öppna upp för utökad verksamhet så snart som smittläget tillåter.

 

 

Gotlands Ishockeyförbund                               Owe Hejdenberg, ordförande

Södermanlands Ishockeyförbund                   Martin Lyckström, ordförande

Stockholms Ishockeyförbund                          Göran Tidström, ordförande

Upplands Ishockeyförbund                              Anders Zetterström, ordförande

Tävlingskommittén Region Öst                       Peter Hällsås, ordförande

 

Enligt uppdrag

 

 

 

Med vänlig hälsning

 

Carina Oddsberg Kanslichef


Nyhetsarkiv
2020-11-01 09:24
Dags för nedsläpp!2020-10-13 17:35
Påsklovscamp2020-02-24 14:56
Målvakten Olof Lindbom2019-11-04 19:43
 
Just Nu
Club 1921 (Bli sponsor)
SPONSORER