ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Ishockey

Grattis Olof Lindbom, draftad till NYR!
2018-06-26 05:51
Olof Lindbom, moderklubb Ekerö IK, Foto: bildbyrån och bluelinestation.com
Den första att väljas under lördagens andra runda blev målvakten Olof Lindbom, som steg  rejält på rankinglistorna efter sin fantastiska insats i U18-VM i våras. Där han var inte bara Sverige bästa spelare, utan utsedd till hela turneringens bästa målvakt när Småkronorna tog brons. 
Jag fick möjligheten att ställa Olof ett par frågor efter draften...

Hej Olof! Vill först passa på att gratulera till draften! Vilken känsla det måste vara?! 


Tack så mycket, uppskattar det.


Vad var din känsla när ditt namn ropades upp?


När jag hörde mitt namn ropas upp trodde jag först inte det var sant, det var först några sekunder senare när telefonen näst intill exploderade av sms och samtal som jag fattade att jag faktiskt blivit draftad till Rangers*. Det var en helt fantastisk känsla!


Vad är dina förväntningar?


Mina förväntningar är att jag får lära känna organisationen nu när jag är i New York, självklart att självklart  visa Rangers att jag är en målvakt att lita på.


Du har med dig bland annat Nils Lundkvist från juniorkronorna till NYR, känns det tryggt att ha någon du tidigare spelat med på plats?


Ja de känns bra och tryggt att ha någon att prata svenska med, Lias Andersson är också i Rangers organisation så det är absolut en trygghet att ha någon äldre att prata med och få råd av.


Vilka var med dig när ditt namn ropades upp? Vad betyder de för dig?


Det var min mamma, pappa, min hockeyspelande lillebror (född 2003, målvakt och spelar i Djurgården) och min hund.

Kändes fantastiskt att få uppleva den stunden med min familj som har ställt upp på så otroligt många sätt, hade aldrig varit den jag är utan dom.


Att bli draftad av Rangers är helt sjukt, det är många som säger och drar paralleller till att jag ska bli nästa Henrik Lundqvist så pressen är helt klar stor på mig nu eftersom jag blev draftad så tidigt och först av alla målvakter. Men jag tycker bara det är kul och gillar adrenalinet man får av pressen och nervositeten.


Tillbaka till Ekerö... för Ekerö IK Hockey, Ekerö IK och för många på orten är detta enormt stort. 

Har du några minnen ifrån Vikingahallen, Träkvistavallen du kan dela med dig av? 


Jag har extremt många minnen från tiden i Ekerö IK.

För att välja något kommer jag alltid komma ihåg att alla vi i team 00 hade köpt egna NHL tröjor med vårt favoritlag och med vårat egna namn på och dessa tröjor tränade vi helt enkelt i och låtsades som att vi egentligen spelade i den NHL klubben. 


Hur upplevde du din tid i klubben?


Tiden i Ekerö IK var en otroligt rolig tid och jag har fortfarande många vänner från den tiden.


Vad skulle du vilja säga till de som spelar idag i Ekerö IK?


Till de som spelar i Ekerö IK vill jag säga att jobba hårt, ha otroligt kul, våga ta plats och vägra att förlora, så kommer även du bli draftad en dag, alla märkligheter finns!


Stort tack för din tid och Grattis igen!


Tack 


*New York Rangers


Nyhetsarkiv
2020-11-01 09:24
Dags för nedsläpp!2020-10-13 17:35
Påsklovscamp2020-02-24 14:56
Målvakten Olof Lindbom2019-11-04 19:43
 
Just Nu
Club 1921 (Bli sponsor)
SPONSORER EIK
SPONSORER IDROTT