ANMÄL DIG HÄR till ALLA 9 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Innebandy
A-lag Herr - En del av våra aktiva vardag

Ekerö IK - Ingarö IF (A)
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 14:30
Plats:Mälaröhallen
Serie:Herrar division 2   Tabell >>
Samling:13:30
Stark vändning bakom ytterligare hemmaseger
2020-03-09 15:20

Återigen var det dags för match i herrarnas division 2 på hemmaplan i Mälaröhallen. Efter en första period som förmodligen med rätta kan benämnas som en av de sämre vi gjort under denna säsong går vi ut med ett underläge med 1-3 inför den andra perioden. Väl inne i andra perioden förbättras vårt spel avsevärt. 1-3 blir så småningom till en ledning 5-4 när Jimmy Smedin fullbordar sitt hattrick 15:48 in i matchens andra period.

Ingarö är dock starka och får in kvitteringen två minuter senare i powerplay. Till periodvila efter den andra perioden tar vi alltså med oss 5-5 som resultat.  Den tredje perioden startar vi på ett bra sätt och visar prov på den höga högstanivå som vi tyvärr allt för sällan kommit upp i den här säsongen. Det resulterar i utdelning genom att Lukas Hallinder gör 6-5 målet i powerplay fem minuter in i perioden.

Tyvärr blir vi och med vårt ledningsmål för passiva och tillåter Ingarö att återigen bita sig fast i matchen.  Ingarö gör såväl 6-6 som 6-7. Men här visar vi på viljestyrka och kommer återigen tillbaka i matchen, Simon Melander kvitterar och fullbordar även han sitt hattrick för matchen, med den energin vi har med oss tar vi även ledningen 8-7 genom Johan Tryselius med fyra minuter kvar av matchen. Den ledningen skulle stå sig resten av matchen efter att vi ännu en gång gör en mycket stark insats i spel 5 mot 6 när Ingarö plockat målvakten.

 

Segern innebär att vi klättrar över kvalstrecket och för tillfället befinner oss på säker mark. Ett stort tack till er som kom och stöttade oss i Mälaröhallen.  Två omgångar återstår nu i division 2. Chansen finns att se oss spela på hemmaplan en gång till den här säsongen. Seriens sista omgång spelas den 28:e mars klockan 14:30, då ställs vi mot Offensiv Lidingö i Mälaröhallen. Ett Lidingö som enbart ligger fyra poäng efter oss i tabellen. Det bäddar garanterat för dramatik in till sista omgången. 

 

// Oskar Holm


<< Tillbaka