Serie:Herrar division 2   Tabell >>
Samling:13:30
Stark vändning bakom ytterligare hemmaseger
2020-03-09 15:20

Återigen var det dags för match i herrarnas division 2 på hemmaplan i Mälaröhallen. Efter en första period som förmodligen med rätta kan benämnas som en av de sämre vi gjort under denna säsong går vi ut med ett underläge med 1-3 inför den andra perioden. Väl inne i andra perioden förbättras vårt spel avsevärt. 1-3 blir så småningom till en ledning 5-4 när Jimmy Smedin fullbordar sitt hattrick 15:48 in i matchens andra period.

Ingarö är dock starka och får in kvitteringen två minuter senare i powerplay. Till periodvila efter den andra perioden tar vi alltså med oss 5-5 som resultat.  Den tredje perioden startar vi på ett bra sätt och visar prov på den höga högstanivå som vi tyvärr allt för sällan kommit upp i den här säsongen. Det resulterar i utdelning genom att Lukas Hallinder gör 6-5 målet i powerplay fem minuter in i perioden.

Tyvärr blir vi och med vårt ledningsmål för passiva och tillåter Ingarö att återigen bita sig fast i matchen.  Ingarö gör såväl 6-6 som 6-7. Men här visar vi på viljestyrka och kommer återigen tillbaka i matchen, Simon Melander kvitterar och fullbordar även han sitt hattrick för matchen, med den energin vi har med oss tar vi även ledningen 8-7 genom Johan Tryselius med fyra minuter kvar av matchen. Den ledningen skulle stå sig resten av matchen efter att vi ännu en gång gör en mycket stark insats i spel 5 mot 6 när Ingarö plockat målvakten.

Segern innebär att vi klättrar över kvalstrecket och för tillfället befinner oss på säker mark. Ett stort tack till er som kom och stöttade oss i Mälaröhallen.  Två omgångar återstår nu i division 2. Chansen finns att se oss spela på hemmaplan en gång till den här säsongen. Seriens sista omgång spelas den 28:e mars klockan 14:30, då ställs vi mot Offensiv Lidingö i Mälaröhallen. Ett Lidingö som enbart ligger fyra poäng efter oss i tabellen. Det bäddar garanterat för dramatik in till sista omgången.