ANMÄL DIG HÄR till ALLA 8 IDROTTER och AKTIVITETER!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekerö IK
Fotboll
A-lag Herr - En del av vår aktiva vardag

Ekerö IK A lag Herr
vs
FC Söder A lag Herr
Ekerö IK A lag Herr vsFC Söder A lag Herr

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 mars, 12:00
Plats:Träkvistavallen 1 T
Samling:10:45, Omklädningsrum 8 kl 10:45
Matchreferat Ekerö IK A lag vs FC Söder
2022-03-17 00:20

På söndagsförmiddagen sken solen över Träkvistavallen när vi tog emot FC Söder. Det var mycket publik på plats och som vanligt hade vaktmästarna på Ekerö IK fixat de bästa förutsättningarna för en bra match. 

Vi började matchen med ett väldigt fint spel, vi rullade bollen och efter en mycket skicklig individuell prestation av Olle stod det 1-0 till hemmalaget. Vi fortsatte att äga boll, ha tålamod och styra spelet. Efter lite otur i en duell på hörna blåste domaren straff till FC Söder för handboll. En mycket stabil straff och det stod 1-1. Nu pressades vi tillbaka och lät FC Söder äga mer boll, de fick vända upp mycket på mittfältet och fick obekymrat sikta och skjuta utifrån. Men tack vare bra insatser av Maksim i målet lyckades vi hålla tätt.

Efter några minuter av att vara hårt tillbaka pressade fick Olle en boll felvänd vid mittcirkeln. Han chippade snyggt bollen till en löpande Meron. Meron höll lugnet och skyddade bollen med kroppen och dribblade elegant bort målvakten innan han la in den i öppet mål, 2-1. Som vi vet har vi haft en del problem med hörnor och så var också fallet i den här matchen. Innan första halvlek var slut släppte vi in ett mål på hörna, men det är något som vi fortsatt kommer att jobba med och utveckla.

Vi gick ut i andra halvlek med självförtroende. William kickade igång andra halvlek med ett fint mål. I första halvlek hade FC Söder stått med en låg press men nu flyttade de upp försvarslinjen vilket överraskade Ekerö som fick problem med speluppbyggnaden. Det såg riktigt mörkt ut ett tag då vi knappt kunde få upp bollen från backlinjen, men vi lyckades däremot med några riktigt fina spelkombinationer och vi lyckades några gånger komma och hota offensivt. Tyvärr blev det inga fler mål för vår del, den höga pressen från FC Söder överrumplade oss och vi släppte in flera mål på hörnor.

Det vi tar med oss från den här matchen är att vi fortsatte att spela bollen på marken under den höga pressen. Vi kunde ha slagit långa bollar till vår forward men det är inte utvecklande fotboll och vi skulle inte ha lärt oss något av det spelet.

Vi tackar FC Söder för en god match men också all publik som var och kollade och framför allt våra underbara vaktmästare på Träkvistavallen som alltid förbereder planen på bästa sätt. 

Spelare:
André Perez
Eddie Mikkola Casserblad
Hamid Elwazy
Kalid Mahamed
Leon Fabian Lindelöw Paras
Maksim Malmros
Melvin Åkesson
Meron Tekle
Hamodi Charkas
Noel Lindgren
Oliver Jones
Olle Wikström Schön
Simon Elm
William Lehman
Vincent Perez
Viktor Karlsson
Philip Fernström
Farhad Heydari

Ledare:

Jan Schönfelder
Henrik Lindberg
Peter Mikkola
Ricardo Perez

Skriven av spelaren Melvin Åkesson 

 

<< Tillbaka

 
 
JUST NU
Ekerö IK Sponsorer