Just NU
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö Idrottsklubb
Coronaviruset och idrottsrörelsen

Coronaviruset och idrottsrörelsen
På den här sidan samlar Ekerö IK in den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Vi länkar till Folkhälsomyndigheten, RF samt våra specialidrottsförbund via listen ovan. 

Sidan uppdateras löpande och vi hoppas att ni har överseende med att sidan är under uppbyggnad.


Johanna Eriksson
Kommunikationsansvarig Ekerö IK
johanna.eriksson@ekeroik.se
Extra Föreningsstyrelsemöte 2020-04-04 11.00 med anl. av önskan att ompröva enskilda beslutspunkter.
2020-04-04 12:39

Publicerad 20200404 12.39

Med anledning av ändringar i rekommendationer och direktiv från Folkhälsomyndigheten angående ”idrott och träningsanläggningar med anledning av Covid-19” behövs ändringar och tillägg till tidigare inriktningar och direktiv från Ekerö IK. 

 

Ekerö IK behöver anpassa verksamheten utifrån både de allmänna råden för alla verksamheter, allmänna råd för personligt ansvarstagande, allmänna råd till arbetsgivare och allmänna råd till idrottsföreningar. Det kommer innebära att vi behöver tänka om hur och var aktiviteterna äger rum. En av rekommendationerna är att, när så är möjligt, hålla aktiviteterna utomhus.

 

Kansliet och fotbollssektionen önskade efter senaste FS mötets beslutsfattande att ompröva vissa punkter i besluten ikring fotbollens aktiviteter.

 

Läs vidare om vilka beslut som omprövats och vad dessa betyder i klartext och hur de påverkar.

Förändringar i EIK:s sportsliga verksamhet till följd av Covid-19
2020-04-03 16:37

Med anledning av ändringar i rekommendationer och direktiv från Folkhälsomyndigheten angående ”idrott och träningsanläggningar med anledning av Covid-19” behövs ändringar och tillägg till tidigare inriktningar och direktiv från Ekerö IK.  

Ekerö IK behöver anpassa verksamheten utifrån både de allmänna råd för alla verksamheter, allmänna råd för personligt ansvarstagande, allmänna råd till arbetsgivare och allmänna råd till idrottsföreningar. Det kommer innebära att vi behöver tänka om hur och var aktiviteterna äger rum. En av rekommendationerna är att, när så är möjligt, hålla aktiviteterna utomhus.

 

I stunder som dessa kanske det viktigaste är att få känna tillhörighet i sin träningsgrupp, aktivera sig och skapa meningsfull tid. 

Att just vara på en specifik träningsyta och göra matchliknande träningar kanske är sekundärt.
Det blir utmaningar för hela klubben men vi får hjälpas åt.

Det finns många platser i kommunen som det går att genomföra aktiviteter. T ex utegym, gräsytor, slalombackar etc. Vi behöver nog tänka utanför den ordinarie verksamheten just nu.


Läs vidare för de beslut som tagits och vad dessa betyder i klartext..


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen