Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö IK
Sveriges GLADASTE Idrottsklubb

Nu blir vi Peppigare!
Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. 
Detta vill vi vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. 

Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!
Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar
Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. För att ha en chans att lyckas är vår målsättning att få med hela samhället i arbetet – från lokala eldsjälar till politiker och makthavare.

Kronprinsessparet är initiativtagare, och tillsammans med utvalda partners från ideell, offentlig och privat sektor arbetar vi för att nå vårt mål. Våra partners åtar sig att på ett konkret och meningsfullt sätt driva initiativ som förväntas få betydande effekt på barn och ungas levnadsvanor. För att säkerställa att det blir så arbetar vi med tredjepartsrevision för full transparens och måluppfyllelse. Alla Generation Peps initiativ utgår från de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2012).

Kort film om Generation Pep
Generation Pep på Facebook finner du HÄR

Ekerö IK i samarbete med generation pep: https://generationpep.se/sv/hur-vi-arbetar/peppare/


Pressmeddelande
Carolina Klüft blir ny verksamhetschef för Generation Pep 
2019-01-09

Generation Pep grundades på initiativ av Kronprinsessparet med visionen att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Carolina Klüft har arbetat med Generation Pep sedan september 2016 och efterträder Gerda Nilsson Tjernström som verksamhetschef. 
Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna och har arbetat som projektledare för Generation Pep sedan 2016. Multitalangen Klüft har en framgångsrik karriär inom friidrott bakom sig och har de senaste åren haft flera uppdrag som programledare och föreläsare vid sidan av arbetet med Generation Pep. Carolina kommer nu utöka sitt engagemang för Generation Pep och ta rollen som verksamhetschef för teamet som arbetar för att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. 

- Vi är glada för att Carolina nu har möjlighet att lägga mer tid och fokus på Generation Pep och leda arbetet i teamet. Carolina har ett stort samhällsengagemang och är den starka kraft och röst som vi behöver för att få individer och organisationer att agera och engagera sig för barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vår förhoppning är att Carolina kan göra Generation Pep till en folkrörelse som inte lämnar någon i Sverige oberörd, säger Elin Annwall, verksamhetschef för Kronprinsessparets stiftelse.
- Jag känner mig både glad och tacksam inför min nya roll i Generation Pep. Jag brinner verkligen för barn och ungas hälsa och ser fram emot att utöka mitt engagemang. Samtidigt är jag väldigt peppad över att leda vårt grymma team i arbetet framåt, säger Carolina Klüft.

Gerda Nilsson Tjernström har beslutat att lämna Generation Pep, men arbetar kvar i organisationen under våren för att lämna över till Carolina. 

- Gerda har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla Generation Pep till att idag vara en etablerad och erkänd organisation. Hon har lett organisationen genom en tillväxtfas och skapat tydligare strukturer för arbetet. Hon har bland annat bidragit starkt till utvecklingen av våra egna initiativ såsom Generation Peps skolsatsning Pep Skola och Pep-rapporten, en nationell undersökning av barns hälsovanor, säger Elin Annwall.
- Jag är otroligt stolt över det Generation Pep har åstadkommit på kort tid. Det har varit en stor förmån att få vara med och forma verksamheten tillsammans med vårt engagerade och kompetenta team, och med stöd av de organisationer, företag och privatpersoner som delar vår vision om bättre hälsa för alla barn och unga. Jag är övertygad om att Carolina är helt rätt person att leda arbetet framåt i nästa steg, säger Gerda Nilsson Tjernström.

Carolina Klüft tillträder sin tjänst från och med den 14 januari 2019. 
För ytterligare information, kontakta: Emma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig, 070 649 46 90, 
emma@generationpep.se 

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Läs mer på: www.generationpep.se 


 
Sponsorer