Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ekerö IK
Innebandy

Jäderlund ansluter till Ekerö IK Innebandy
2018-05-16 15:54
Erfarne Magnus ”Binge” Jäderlund ansluter till Ekerö IK:s organisation för att stötta upp ledarna i de många duktiga ungdomslagen som klubben har. 

Erfarne Magnus ”Binge” Jäderlund ansluter till Ekerö IK:s organisation.

 

- Jag kommer  tillsammans med de övriga i ledningen att ge stöd åt tränarna i ungdomslagen och vara som en mentor för dem, säger Magnus. 

 

Jäderlund har en lång meritlista som herrtränare på elitnivå med bla Råsunda IS, Caperiotäby FC, Storvreta IBK, Djurgården och AIK. Två gånger har han utsetts till Årets Tränare i Superligan och har bärgat bla tre SM-silver och ett guld i Champions Cup. 

 

- Tanken är att diskutera tankar kring ledarskap, taktik och teknik med klubbens ungdomsledare och ge dem ett extra bollplank i deras viktiga arbete, säger ”Binge”, som också arbetar som innebandyinstruktör på innebandygymnasiet.  

 

Magnus kommer främst att fokusera på att stötta ledarskapet i lagen för åldrarna mellan 9-14 år, men även delta i andra strukturella frågor. Magnus har också varit tränare för ungdomslag i många år.  För de yngre knattelagen ansvarar Johanna Eriksson och för de äldre juniorerna och seniorerna finns Nicklas Jonsson. 

 

- Ekerö IK, kanslichefen Rickard Markusson och personerna som jobbar i föreningen har gjort ett gediget intryck på mig och man har en bra grund att stå på, menar Jäderlund. 

 

Magnus som har coachat på elitnivå under många år kommer inte vara aktiv som coach för lag i Ekerö utan verka i en roll i  organisationen runt ungdomslagstränarna. 

 

- Jag är glad att få vara med i ”Sveriges gladaste förening” och det blir spännande att se utvecklingen, säger Magnus. 

 

 

 

Magnus "Binge" Jäderlund

0733-61 11 62