Serie:Herrar division 2   Tabell >>
Samling:12:00
Rejäl utmaning i toppmötet
2020-10-11 17:22

Tungelsta IF var motståndare i Ekerö IK:s tredje match (och andra hemmamatch) för säsongen. Ett lag som föregående säsong genom en klar serieseger i division 3 tog klivet upp en serie. Tungelsta som inför mötet hade inlett säsongen starkt med två vinster och ett oavgjort resultat skulle komma att betyda den klart tuffaste matchen hittills.

I matchens första period visade även nykomlingarna hög kvalitet vid flertalet tillfällen. Bortalaget agerade resolut i första perioden och kunde vid flera tillfällen straffa Ekerö efter bolltapp vid mittplan. 18:11 in i matchens första period kunde även Tungelsta gå upp i en ledning med hela 0-3 efter en bollvinst på offensiv planhalva. Ekerö reducerade dock direkt till 1-3 26 sekunder senare, efter mål av Manfred Arenander fint framspelad av Jimmy Smedin. Till periodvila med underläge för första gången den här säsongen.

Den andra perioden var inledningsvis av liknande karaktär som den föregående. Tungelsta var skickliga i sitt kontringsspel. Ekerö arbetade sig långsamt mer och mer in i matchen. Johan Tryselius i Ekerö gjorde tidigt en reducering till 2-3 efter ett mycket vackert handledsskott som seglade in mot bortre krysset. Trots en relativ förbättring i spelet var det dock Tungelsta som gick upp i en ledning med 2-5. Detta blev startsignalen för en rejäl tempohöjning i matchen från hemmalagets sida. På sex minuter i den andra perioden (från minut 13 till minut 19) gjorde Ekerö fyra stycken mål och gick således upp i ledning för första gången i matchen. Starkt bidragande till vändningen var Eskil Billsten som byttes in halvvägs in i matchen och bidrog med mycket energi, en mängd bollvinster på offensiv planhalva såväl som två mål. Ställningen alltså 6-5 inför matchens avslutande period.

I den sista perioden av matchen bibehålls det tempo som det blåklädda hemmalaget förtjänstfullt dragit upp i mittperioden. Tungelsta får inte utlopp för sitt kontringsspel i tredje perioden och får inte heller möjlighet att agera ofta i uppställt anfallsspel, mycket tack vare ett bra presspel från Ekerö. Linus Söderlund i Ekerö gör två mål i den sista perioden (06:45 och 08:55 in). Det blir även de två sista målen i som görs i matchen.

I slutändan vinst med 8-5 för Ekerö och fortsatt 100% vinster efter tre spelade matcher. Nästkommande helg är det bortamatch i Åkersberga sporthall (söndag 14:15). Åkersberga har för vana att sända sina matcher i Innebandy-appen, håll utkik där så kommer förmodligen en sändning publiceras.

Skotten: Ekerö 27 - Tungelsta 25