Ekerö IK Innebandy

GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP

Sektionerna EIK Fotboll EIK Innebandy EIK Hockey EIK Bordtennis EIK Badminton EIK Armbrytning

Sektions och Klubbnyheter

Vinst igen för vårt A-lag (herrar) i division 4

Domarinformation från förbundet

Läs mer om domarkårens fokuspunkter 2016/2017och möjligheten till betalning med Swish.

Tekningar, avstånd vid fasta situationer och spelförstörande moment är domarkårens fokuspunkter säsongen 16/17. Läs domarkommitténs fokuspunkter.

Det är nu också möjligt att betala domarna med swish.

Nyheter från EIK Innebandy

Det närmar sig säsongspremiär för damerna som i år kommer spela i både division 2 och 3

Det närmar sig säsongspremiär för damerna som i år kommer spela i både division 2 och 3. Laget består nu av hela 23 entusiastiska spelare och det är ett gäng som karaktäriseras av driv, glädje och framåtanda. Alexander Delis har klivit in som tränare och han kommer också ha en viktig roll som utvecklingsansvarig på flicksidan. Delis anses som en av de bästa damtränarna i Stockholm och vi ser med spänning och förväntan fram emot att säsongen ska dra igång.

Verksamheten i nya Mälaröhallen har kommit igång för fullt med träningar och under innebandysäsongen kommer det bli full fart med matcher på lördagarna. Missa inte detta!

I slutet av september startar innebandyverksamheten för barn födda 2010 och i år är det glädjande nog rekordstort intresse på både pojk- och flicksidan.

GULD I TALLINN

Vi gratulerar våra duktiga killar i P01 som deltog i Tallink Floorball Tournament och tog hem en guldmedalj!! Läs om deras äventyr här.

GULD I TALLINN

 

På torsdags (19/5) eftermiddag så bar det iväg mot Värtahamnen för 13 spelare och fem ledare från Ekerö IK Innebandy P01 mot Värtahamnen för vidare färd med färja till Tallinn där vi spelade Tallink Floorball Tournament.

Arenan där vi spelade alla våra matcher var en stor mässhall som man ”byggt om” till en sporthall med fem innebandyplaner. Det var utrullade plastmattor, som var tejpade på golvet, med skiftande kvalitet. I många fall var det en del bulor och glipor i golvet vilket gjorde en stor utmaning gällande innebandyspelet.

Cupen bestod av totalt 29 stycken lag i vår klass, varar tre stycken från Sverige. Lagen var indelade i sex grupper med fem lag i varje förutom grupp F där det var fyra lag. Ekerö IK hamnade i grupp B som enda svenska lag. Alla matcher var 2x15 minuter, även i slutspelet och i finalen.

Under fredagen den 20 maj så spelade vi tre gruppspelsmatcher vilka vi vann allihop. På lördagen (21/5) så var det kl 10:15 dags för fjärde och sista gruppspelsmatchen, då mötte vi FBC Turku från Åbo, Finland som liksom vi var obesegrade i gruppspelet. En mycket spännande och jämn match där vi vinner med 4-2 efter att ha gjort mål i öppet mål då FBC Turku tog ut målvakten i sista minuten.

Detta innebar den fjärde segern i rad och obesegrade i gruppen, vilket innebar att vi var vidare till A-slutspel och 1/8-delsfinal som startade 17:45.

I 1/8-delsfinalen mötte vi SBS Masku från Finland som kommit trea i sin grupp. Matchen blev en ganska enkel match då vi var klart bättre än SBS Masku och vi vann med 7-1. Så då var vi vidare till kvartsfinal.

Kvartfinalen startade ca 19:30 och vi mötte Pirkkalan Pirkat från Finland. Vi startar bra med att göra 1-0 i första minuten och 2-0 i sjätte minuten. Cirka 2 minuter kvar av första halvlek så reducerar motståndarna till 2-1. Andra halvlek börjar och motståndarna får en utvisning i tredje minuten, men tyvärr så lyckas dom kvittera till 2-2 i numerärt underläge. Men vi lyckas inom en minut göra 3-2 och det känns genast lite bättre. Ytterligare en minut senare så gör vi 4-2 för att bara sekunder senare göra 5-2 och nu känns det mycket bättre. Pirkkalan Pirkat reducerar till 5-3 med mindre än två minuter kvar och tar sedan ut målvakten. Vi lyckas då göra 6-3 i öppet mål.

Klara för semifinal som spelades 22:30, då vi mötte Sudet från Finland. Vi startar bra med att göra 1-0 i andra minuten. Men sedan gör Sudet tre snabba mål med cirka en minut mellan varje, så efter fem minuter så ligger vi under med 1-3. Men vi lyckas göra två mål och kvitterar till 3-3 i nionde minuten. Sudet lyckas i 12:e minuten göra 3-4 vilket också är halvtidsresultatet. Andra halvlek startar och vi kvitterar väldigt snabbt. Sedan gör vi ytterligare två mål och leder med 6-4 när en Sudet spelare i 23 minuten tacklar en av våra spelare över sargen och får en fem minuters utvisning. Vi slappnar av då vi vet att fem minuter av dom återstående sju minuterna så kommer vi få spela fem mot fyra. Och vi slappnar nog av lite för mycket för Sudet är väldigt nära att reducera till 6-5, men dom lyckas som tur inte. Utan vi lyckas istället göra ytterligare två mål och fastställer slutresultatet till 8-4. Vi är i FINAL!!!

 

Bussfärd tillbaka till hotellet för en mycket sen middag, dusch och läggdags.

Det blir inte många timmars sömn då finalen spelas redan kl 9:00 på söndagsmorgonen.

Så det är samling söndag morgon klockan 7:55 i receptionen - och då ska man ha hunnit ätit frukost innan.

I finalen så mötte vi PHSB Oranssi från Finland. I fjärde minuten så gör PHSB Oranssi 1-0 och det är många chanser åt båda hållen. I fjortonde minuten så kvitterar vi till 1-1 och det är även nära att vi lyckas göra 1-2, men vi går till halvleksvila med 1-1 på resultattavlan. Andra halvlek startar och det är mycket jämt, båda lagen hade 3-4 ramträffar under matchen, men i 23:e minuten så gör vi två snabba mål och går upp till 1-3. Sju minuter kvar och tvåmålsledning.

I 27:e minuten så får vi en utvisning som vi tycker var väldigt tveksam, men trots boxplay så lyckas vi i den 28:e minuten göra 1-4. YES!! Nu måste det väl ändå gå vägen. Men vad händer? Vid tekningen efter vårt 1-4 mål så får vi en utvisning till för felaktig tekning. Så nu är det fem mot tre i nästan två minuter. Motståndarna tar ut målvakten och spelar sex mot tre, vi kämpar och står emot och får in en av våra utvisade spelare. En liten stund senare så lyckas PHSB Oranssi göra 2-4 och vår siste utvisade spelare får också komma in. Så nu blir det sex spelare för PHSB Oranssi mot fem för oss och när det är 47 sekunder kvar så gör PHSB Oranssi 3-4. Ojojoj, nu är det ofantligt spännande!! Ska vi lyckas hålla undan eller ska motståndarna lyckas kvittera och tvinga fram straffar? Och i finalen så är sista minuten effektiv, så tiden går extremt långsamt och det är olidligt spännande! MEN VI LYCKAS HÅLLA UNDAN OCH MATCHEN SLUTAR 3-4 TILL OSS!!!!

Vi har vunnit finalen i Tallink Floorball Tournament!!! Vilken lycka !!!

Obesegrade i hela cupen av 29 lag!

En stund senare är det dags för prisutdelning och fotografering.

På kvällen gick sedan färjan hem till Stockholm och vi kom tillbaka till Ekerö vid 12-tiden på måndagen den 23 maj med 13 mycket lyckliga och nöjda guldmedaljörsungdomar.

 Om Ekerö IK Innebandy

Välkommen till Ekerö IK Innebandy. Vi bedriver verksamhet för barn, ungdomar och seniorer. Till största delen bedrivs verksamheten på ideell basis förutom vår anställda sportchef. De senaste åren har innebandy sektionen inom Ekerö IK växt till över 600 aktiva.

På gång

StyrelsenStyrelsemöte

Kommande matcher

Herrjuniorer div 2Täby FC (C) - Ekerö IK (A)
Grindtorpshallen
Damer div 2Täby FC - Ekerö IK (A)
Grindtorpshallen
Herrjuniorer div 2Ekerö IK (A) - Älvsjö AIK IBF (B)
Mälaröhallen
Damer div 2Ekerö IK (A) - Älvsjö AIK IBF (B)
Mälaröhallen

Nyheter från våra lag

Knatteliga 17 December i Rotebro
Välkomna till Knatteligan 17 December i Rotebrohallen, Sollentuna
Lagnyheter, Nyhet
Knatteliga 11 December i Täby
Välkomna till Knatteligan 11 December i Skarpängshallen, Täby
Lagnyheter, Nyhet
Rapport från P08 Knatteligan 26 November hos Djurgårdens IF IBS
Strålande Spelat med Glädje.
Lagnyheter, Nyhet

Socialt

Nyheter från innebandy.se

Här är U19-damernas trupp till Finnkampen
20 spelare uttagna till dubbelmötet - Köp biljetter här.
Viktig information om dubbla licenser
Snart deadline för samarbetsavtal, övergångar och dubbla licenser.
Inbjudan till Welcome Cup
Målgruppen är i första hand nyanlända ungdomar och ungdomar/unga vuxna som inte har någon tidigare erfarenhet av organiserad innebandy.
Idrott på lika villkor
Handla smart via Sponsorhuset
Svensk Fastighetsförmedling
Svenska Spel Gräsrot
Sponsorhuset
Mälarö Tidning
Stadium
adidas