Efter att ha fått in många relevanta och intressanta ansökningar för den nya tjänsten som kanslichef har vi gjort flera personliga intervjuer och efter ett stort övervägande så välkomnar vi vår nya kanslichef Rickard Markusson.

Rickard kommer ifrån näringslivet med en ledarroll med personalansvar och tidigare en lång karriär inom det militära. Rickard är och har varit tränare inom flera av våra sektioner och känner till föreningen väl, såväl brister som fördelar. Läs Rickards egna presentation nedan.

Den undersökning som Föreningsstyrelsen genomförde under hösten visade positiva bevis på att verksamheten fungerar bra, men att vi samtidigt har flera förbättringsområden.

Vår nya kanslichef, som ersätter vår nuvarande klubbdirektör Rickard Lind, kommer att ha fokus på verksamhetsplan 2017 som bl.a. innebär att omorganisera kansliet, strukturera arbetsuppgifterna och skapa en optimerad serviceorganisation som ska ge support till verksamheten.

När Rickard är på plats kommer det även att genomföras en workshop i ansvarsfördelning. Det ska skapa tydlighet i vad som är kansliets ansvar och vilket ansvar som kan ligga hos de ideella ledarna och styrelser. Några övriga punkter som ligger i vår verksamhetsplan för året är integrationsprogram, intäktsplan, framtiden för våra caféverksamheter, nya avtal med kommunen, samarbeten med skolor m.m.

Efter många synpunkter om brister i Sportnik och vår bedömning av dess utvecklings-potential håller just nu på att genomföra ett systemskifte. Vi går från Sportnik till det enklare och mer användarvänliga SportAdmin. Övergångsarbetet är igång och från och med 1 juli kör vi helt och hållet i det nya systemet. Detta kommer under maj månad innebära att alla lag kommer genomgå en utbildning i det nya systemet så att man är väl förberedd när vi byter system. Resultatet kommer bli så mycket bättre när vi väl är igång, fullt ut.

En stor eloge till Rickard Lind för över 11 fantastiska år som Klubbdirektör och ännu fler som ideell ledare. Vi är evigt tacksamma för Rickards idoga arbete för föreningen och dess medlemmar under alla dessa år.  Tack vare hans kraft och energi har vi ökat och utvecklats genom åren. Rickard är i tjänst fram till sista juni och kommer finnas som stöd för kansliet tiden ut. Från föreningsstyrelsen, alla sektioner och anställda önskar vi Rickard all lycka med framtida utmaningar!

Nu ser vi fram emot att landa i den nya organisationen och skapa ännu bättre förutsättningar för att våra barn och ungdomar ska fortsätta att idrotta och att våra ledare ska få det stöd de behöver. Nu tar vi ett steg närmare vårt mål:  

”Lätt att vara aktiv, lätt att vara ledare och lätt att vara anställd inom Ekerö IK”

Nicklas Lindersson
Ordf. Föreningsstyrelsen
Ekerö IK

---------------------

Hej,

Jag heter Rickard Markusson och tillträder i mitten av maj som kanslichef på Ekerö IK. Jag är född 1975 och är uppvuxen i Stockholm. Jag bodde en tid i Stenhamra under 80 -talet (så lite historia om öarna har jag).

Jag bor sedan tre år på Ekerö med min fru Annelie, våra barn Max 9år och Emil 6år. Våra intressen utanför jobbet är släkt, vänner, huset och idrotten. Vi är alla aktiva på fritiden inom fotboll, ishockey, innebandy och pingis.

Om man ”googlar” mig hittar man en del om att jag varit aktiv officer inom militärpolisen i nästan tjugo år. Sedan tre år tillbaka har jag varit anställd på LW Sverige AB, en av landets största ”plåtfirma”. Under dessa år har jag varit delaktig i företagets utveckling och haft befattningar som platschef, verkstadschef samt produktionschef för fasad och tak. Ni hittar även bilder på mig i Adelsö IF:s innebandykläder då jag försöker hålla igång med ungdomarna i div 5.

Det man inte kan hitta på internet är att jag uppfattas som lugn, stabil, lojal, strukturerad och personalinriktad. Jag vill att man ska trivas, prestera och framför allt ha roligt på arbetsplatsen.

Styrelsen har gett mig möjligheten och förtroendet vilket jag är tacksam för, det känns som ett hedersuppdrag som inte dyker upp så många gånger under en livstid. Nu ska jag göra allt för att vinna Ert och mina arbetskollegors förtroende.

Jag ser oerhört fram emot att tillsammans med Er alla få klubben att växa med samhället, vi har en bra grund att bygga vidare på. Jag hoppas kunna bidra med att alla ska veta vilka vi är, vad vi gör när och vart vi står. Sen är det bara vi i klubben som med tydlighet sätter målen som vi ska nå tillsammans…

 

/Rickard Markusson

Rickard Markusson