Ekerö IK Huvudsida

Han kom till Sverige, valde Ekerö IK och vill stötta barn- och ungdomsfotboll!

Amitie, en av våra anfallare i fotbollens herrlag, kom till Sverige med sin svenska hustru i april 2012. Efter en spännande fotbollskarriär, även på professionell nivå, i Sydafrika, Mocambique och Kenya valde han att komma till Ekerö IK (han bor i Bromma) och utvecklas vidare i vår förening. Ett fantastiskt tillskott i vår spelartrupp!


Amitie, en av våra anfallare i vårt herrlag, kom till Sverige med sin svenska hustru i april 2012. Efter en spännande fotbollskarriär, även på professionell nivå, i Sydafrika, Mocambique och Kenya valde han att komma till Ekerö IK (han bor i Bromma) och utvecklas vidare i vår förening. Ett fantastiskt tillskott i vår spelartrupp!

Han har med egna ögon sett vad fotboll kan bidra med till barn och ungdomar i olika delar av världen. Och det var på ojämna planer, täckta av grus och sten, som han själv utvecklades till en duktig fotbollsspelare. Att se de möjligheter som ges på Ekerö för barn och ungdomar tycker han är fantastiskt och han bidrar till det själv genom att vara hjälptränare på utvecklingsträningen för P/F 03.

Amitie är född i Kongo och vill också ge tillbaka lite till sitt fädernesland. Kongo är ett land som i olika perioder, framförallt i de östra delarna, varit drabbade av stora interna oroligheter och som alltid drabbas barnen värst. När Amitie kom till Sverige började han arbetet med att starta en fotbollsakademi i Goma, en stad alldeles på gränsen till Rwanda. Avsikten var med Amities egna ord; ”To give back the smiles to the kids”. Idag har de 600 spelare i akademin i olika åldrar, 5 lag i varje åldersgrupp. De tar in så många spelare de har material till, i övrigt får alla vara med, kanske därför han också känner sig hemma i en förening som Ekerö IK. De spelar främst matcher mot varandra, men en dröm Amitie har är att starta upp någon typ av seriespel i regionen, med inspiration från vad han sett här hemma i Sanktan.

Amitie har investerat egna pengar i projektet, Ekerö IK har bidragit med matchtröjor (som hann fram lagom till öppningsceremin i juli 2013), hans moster, som bor i Belgien, har delfinansierat inköp av mark (200x100 m2) som han hoppas kan göras iordning till härliga fotbollsytor. Han tittar drömmande ut på Träkvistavallen;”Tänk om vi till och med kunde få med någon konstgräsleverantör till projektet”.

Resa till Kongo är planerad under vintern och det vore förstås fantastiskt om han kunde ta med sig material ner (ju mer material de har, desto fler spelare kan de ta emot!), och vi hoppas inom en snar framtid hinna ordna en insamling i föreningen; skor, tröjor, shorts, allt är välkommet, alla storlekar! Vi återkommer med mer information om detta. Kanske att vi också kan få med lite brev och foto från våra barn och ungdomar, och har vi tur kommer det svar!

Tills dess, håll utkik efter nr 25 på plan, och kom ihåg att fotboll är mycket, mycket mer än bara en rund boll som ska i mål!

 

Notice: Undefined index: author_id in /srv/tmpfs_www/sportnik/sportnik1/application/controllers/NewsController.php on line 449
Beställ Sverigelotter
Idrott på lika villkor
Ekerö IK:s Föreningssponsorer
ICA Supermarket Tappström
autolease ny
Svensk Fastighetsförmedling
SportXtra
SVENSKA SPEL